Diskuse

Peroutkovaná

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J20a10n 45K53u72ž76e79l39a

23. 4. 2015 11:59

Skvělý článek, škoda jen, že takových tu je menšina

1 0
možnosti

Děkuji za ohlasy. S p. Dvořákem jsme se dohodli, to mazání patrně byl nějaký nepochopitelný šotek, v mém účtu to není zaznamenané, ale zmizelo mi to doslova pod rukama..K té Peroutkované ještě udělám asi dvě pokračování a do toho příštího se budu věnovat trochu Peroutkovu "antisemitismu". Je to zjevný nesmysl. Zdá se, že většina čtenářů pochopila můj úmysl spíše něco napsat o autorovi a nekádrovat ho hloupě. Ještě jednou děkuji, naopak hlupáky nekomentuji.R^

0 0
možnosti

Jediný Váš příspěvek do diskuse spočívá v tom, že problém při práci s blogem způsobil "patrně nějaký nepochopitelný šotek", což je zástupný výraz pro problém, který se většinou vyskytuje mezi židlí a klávesnicí.

Pokud v podobné bravurní argumentaci budete pokračovat i v dalších článcích, tak už se těším ;-D

0 0
možnosti

Pane Hejna - perfektní - velká KARMA R^

1 0
možnosti
Foto

Historický fakt je, že jediný, kdo se s hitlerovským Německem spolčil, kdo s ním uzavřel smlouvu, bylo sovětské Rusko….Zamyslete se nad tím….

A komu to vadilo z českého odboje a české emigrace ne v r. 1952, ale v r. 1939.

Najděte mi kromě Clementise někoho a pozlatím Vás.

1 0
možnosti

Pokud vím, tak Mnichovská dohoda byla podepsána ještě před uzavřením paktu Rusko - Německo a podepsaly ji Francie , Velká Britanie, Italie a Německo.

Takže smlouvy s Německem na úkor cizích států začaly uzavírat tzv. demokratické západní mocnosti.

2 0
možnosti

Byl mi nesmyslně stažen obsáhlý diskusní příspěvek. Reaguji na to zvláštním krátkým textem. Jinak z diskuse vystupuji, zda i z iDnes ještě zvážím.!!

6 0
možnosti

To by byla škoda, je tu málo kvalitních článků. Karma.

2 0
možnosti
Foto

Není mým zvykem na nenávist reagovat nenávistí a na nadávky odpovídat nadávkami.

Takže k věci. Cituji z článku:

"Mně je známo, že tajemníci komunistické strany budou říkat o Ferdinandu Peroutkovi…. že v r. 1939, když přišli Němci do Prahy, já se s nimi hned spolčil proti svému národu, s nacisty a SS-many. Vyslechněte tajemníky a pak jděte ke starším lidem, kteří si pamatují. Ti vám řeknou, že Němci zatkli Ferdinanda Peroutku ihned, jakmile přišli do Prahy, a že on prožil šest let v nacistickém koncentráku…"

Takže zatkli, jakmile přišli do Prahy.

A co toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Peroutka

"Po okupaci Čech a Moravy v březnu 1939 byl na něj z oficiálních okupačních míst vyvíjen tlak, aby psal v duchu protektorátních potřeb. To se však podařilo jen zčásti, pokud vůbec. V dubnu 1939 pod Peroutkovým jménem sice vyšel v Přítomnosti článek Dynamický život k 50. narozeninám Adolfa Hitlera, kde autor uznal jeho moc, zároveň však razantně odmítl, že by Češi měli s Hitlerem jít. Podle Peroutkova vyjádření byl tento článek hlavním důvodem jeho pozdějšího uvěznění v koncentračním táboře.[3]"

K zatčení došlo v létě roku 1939. Nejprve byl Peroutka vězněn v koncentračním táboře Dachau, dlouhodobě pak v táboře Buchenwald, kde se v roce 1945 dočkal osvobození americkou armádou. V letech 1942/1943–1944 byl dočasně umístěn v pražské věznici na Pankráci.[4]

Takový lehký nesoulad.

Prostě není zlato vše, co se třpytí a celá hysterie okolo Peroutky není ničím jiným než hledáním munice na prezidenta Zemana. Ta munice je ale "tak trochu" slepá, protože vykonstruovaná.

5 14
možnosti

Pochopil jste o cem Autor pise?

3 0
možnosti

O tom, jak pan Peroutka  pohrdal lidmi, kteří se mu nezdáli....no byl to úplný svatoušek a lidumil :-P

1 8
možnosti

Taky potíže s chápáním textu?

2 0
možnosti

Je pozoruhodné, že když prezident s alkoholickou minulostí něco plácne o intelektuálech, kteří selhávají a o fascinace nacismem, a uvede jako příklad Peroutku, novináři, ale kupodivu i lid internetový začnou horečně analyzovat Peroutkovo dílo a někteří ho i kádrovat místo, aby kádrovali Miloše Zemana. Byl snad Miloš Zeman v koncentráku? Byl vystaven podobně rizikovému dilematu jako psát v roce 1939 o Německu a Hitlerovi? Ne, seděl tiše za bukem a čekal na převrat, za minutu 12 zveřejnil jeden článek, na který se odvolává dodnes, jako by byl nějaký bojovník za pravdu a disident. Nebyl, ani omylem. Už bylo zapomenuto, že Zeman prohlásil, že byl 17.listopadu na Národní třídě a klidně odešel a žádný masakr se tam nekonal, ale nikdo se nepřihlásil, že by ho tam viděl. Co je tohle za stát a za politiky? Tragédie.

6 2
možnosti
Foto

Přehrajte si Kryla- Timur a jeho parta!A také jeho ,,Kádrují mě"!

Proč?To by jste měl posoudit a pochopit i Vy sám. 8-o;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS