Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela z toho mrazí. Ani se nedivím, že se ve světle problémů, které začíná Evropa mít (a nejen Evropa) lidi - civilisté - začínají ozbrojovat. Mám z toho strach. Armáda byla vždy s velením, tady je to zcela na charakteru jedince. A slovo "provize" hejbe světem, nejen armádou. !

0 0
možnosti
JH

Děkuji za názory. Radko, pan ministr si asi vybral roli podle svého gusta. Ten vysloužilý generál naznačuje, že aktivních vojáků máme maximálně pár tisíc!!

0 0
možnosti
LB

Předpokládám, že vysloužilý generál bude reliktem z dob, kdy bylo Československo považováno za "po zuby vyzbrojeného trpaslíka" a tomu odpovídaly i náklady na armádu.

Početní stavy armády se sice oproti minulosti výrazně zredukovaly, nicméně situaci bych neviděla tak tragicky, jako zmíněný generál. Před rokem ́89 dostávali výchovní poradci na ZŠ finanční odměnu za každou pracně ulovenou duši pro armádu, dnes se do ní hlásí i vysokoškoláci. Co vím, tak jejich finanční ohodnocení není vůbec špatné...

Znám několik mladých mužů, kteří absolvovali zahraniční mise např. v Iráku, a snad před každým bych smekla...

0 0
možnosti
Foto

Inu, je dnes jiná doba. ZVS neexistuje, stala se asi zbytečnou. Tím ovšem neexistují ani ,,záložáci". Nejsme Izrael (takřka permanet. vál. stav), ani Švýcarsko (tradice). Ale ani Polsko, které až aspiruje na evrop. velmoc, a co se týká jeho armády, tam již dnes takřka jí je. A u nás již dávno pominula doba, kdy ,,správnej kluk už byl na vojně". Což ovšem platilo již za I. rep., a tehdy to bylo samozřejmostí, stejně jako vlastenectví!

0 0
možnosti
Foto

P.S..:A ,,amíci",m.j. to řeší i takto- AGR : Většina členů Národní gardy má běžné civilní zaměstnání na plný úvazek a službu v Národní gardě vykonávají na částečný úvazek. Někteří členové Národní gardy však slouží na plný úvazek v aktivních rezervách Národní gardy (Active Guard Reserve)R^ Atd. Což je u nás pochopitelně až utopie:-/

0 0
možnosti
JS

Velmi by mě zajímalo kolik v naší armádě připadá vojáků na jednoho generála.

0 0
možnosti
Foto

já vždycky jen žasnu, kdo je miistr obrany... to,co by mělo být asi nejvíc ostražitě rozhodnuto se už celá léta rozdává jako bonbon ze sáčku...R^ráda jsem si přečetla a jen doplním, že česká Katyń proběhla v padesátých letech, důstojníky- vlastence na prvním místě, chlapy pár exceláns, jsem zavřeli do koncentráků, odstavili tak skoro navždy vzory, co to být vojákem a důstojníkem je. Naše vojáky v jednotkách na misích neumenšuju, odvahu neumenšuju, velmi si jí vážím, ale ten stav jinak je asi takový, jak píšete a peníze půjdou ne těmhle klukům.

0 0
možnosti
FS

Přesně tak.Opravdu se naskýtá otázka,kdo z těch peněz profituje.Česko to rozhodně není.(Vyjímaje některé zainteresované lidi).

0 0
možnosti

29 miliard jde ročně na platy. Komu je jasné. Důstojníků je víc jak vojáků. Dál nemá smysl českou armádu komentovat.

1 0
možnosti
VV

Dustojniku snad ne, kdyz tu armadu vidim v tivi , tak je to tam spis samej sikovatel z Kralup.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS