Diskuse

Příběh opravdového člověka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Josefe, zdravím Vás. Jak tady by bylo krásně, kdyby lidi byli k sobě jen a jen slušníR^

0 0
možnosti

Víte, že Jan Ámos Komenský napsal už ve své době, tedy před téměř 400 (!) lety ve svých Regulích života křesťanského každodenních ke dni 26. v měsíci toto:

"Vidíš-li u svého bližního hřích, můžeš hřích nenávidět, jako satanovo dílo, ale hříšníka jsi povinen milovat. Přemýšlej, jak mu pomoci se hříchu zbavit. Bůh si totiž přeje, aby všem lidem bylo pomoženo od hříchu. Pokud si nepřeješ totéž, pak se stavíš proti Bohu a hřešíš." (text z knihy Praxis Pietatis převedený do dnešní mluvy.).

Tohle je pro mne křesťanské a tak se snažím, dodržovat je celý život. I když přiznávám, když vidím křivárny, je to někdy sakra těžké. Ale s těmi opravdovými - neopravdovými lidmi je to jako s hudbou. Máme tisíce šuplíčků, kam tu kterou řadíme (u lidí jsou to partaje, přesvědčení ap.), ale bez ohledu na ně neexistuje hudba klasická- vznešená a popík - podřadná, ale pouze dobrá a špatná. S lidmi je to totéž - a pak nastupuje můj oblíbený J.A.K. Aspoň se snaží, abych ho dodržovala. Zdravím pane Hejno. VVV

0 0
možnosti
JH

Inu, pane Macháčku, vaše jméno mi nahrává na dost jasnou a snad i srozumitelnou odpověď. Inscenace s vaším jmenovcem v ND jsem snad viděl všechny. Jeho inscenace "Furiantů" byla možná i epochální. Já ho přímo miloval. A také mnoho dam ho milovalo.8-o On byl také komunista a kdysi i dost skalní. Jeho jistým protipólem byl herec a komunista Václav Švorc, bratr Jiřiny a také dlouho šéf činohry ND. Ti dva byli komunisté!! Po jednom zůstalo velké dílo, po druhém jenom smrad!! Lépe už to vysvětlit neumím!!!!!!

1 0
možnosti
Foto

R^ Je to stále o tomtéž. Doby, hesla a vývěs. štíty se mění, lidé však nikoli.

0 0
možnosti
MM

To má být obhajoba komunistů? To, že i mezi nekomunisty jsou hajzlové? Jasně že jsou, ale to neznamená že mezi komunisty jsou slušní lidé. Ony ty skupiny se prostě neprolínají. Komunista, stejně jako fašista, je prostě prvořadě lump, násilník a hlupák. Takže to třídění je takové, že i když je komunista, který nikoho osobně nezavraždil ani neokradl či nezbyl, už tím, že je komunista se k činům svých soudruhů hlásí a vždy nad ním bude viset obrazy Lenina a Stalina, z nichž tečou proudy krve. Stejně jako je tomu u fašisty či nacisty s Hitlerem. Nelze být současně slušný člověk a současně se hlásit k modlám uvedeného typu!

0 0
možnosti
VV

Ja se pane Machacku za svuj zivot setkal jak se slusnymi komunisty a hodne neslusnymi nekomunisty a naopak.

Z tech tenkrat neslusnejch komunistu jsou dnes zase jen neslusni antikomuniste. A z tech slusnejch komunistu jsou dnes slusni nekomunisti.

Tak jednoduche to je.

0 0
možnosti