Diskuse

Des Grieux z KSČ

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vladimír Šmeral byl pro mně jako herec nezapomenutelný ve slavné Čapkově povídce Poslední soud, kde hrál obviněného vraha, kterého odmítá soudit sám Bůh (režíroval Mac Frič). Toho hrál také skvěle tuším František Smolík. Na tuhle povídku nikdy nezapomenu. Dodnes nemohu pochopit, jak měl Šmeral v duši tu svou povahu poskládanou. Jak může mít tak skvělý profesionál v tak těžké profesi, na kterou je zapotřebí tolik lidskosti a pochopení, tak pokřivený charakter... Doufám že už se nenajde podobná ideologie, která s lidmi toto dokáže. Zdravím pane Pavle, popsal jste to přesně.

0 0
možnosti
JH

Děkuji za názory. Jednou jsem už reagoval, ale při mých technických kvalitách se to smazalo.:-/ Tak postupně:Pane Vokoune, o Švorcové napíšu časem blog. O Šmeralovi píšu, Větrovec měl jako šéf divadla slušnou povast, jinak... Moučku jsem mnohokrát zažil na place a do politiky nemluvil vůbec. S Tomášem souzním až nebezpečně, ale něco k p. Řezníkovi. Na tom háčku s nejnádhernější dobou visel také jistý Pavka Kohout, který o tom napsal i veršovanou hru Dobrá píseň. V ní hodná, ale pomýlená Katka (Vránová) nechala Pavku a spustila se se zlým hercem (Ráž). Jenomže Kohout z tohu háčku sám slezl a mnohokrát ten háček i přesně popsal. Je možné ho nemít rád, ale těžko mu upírat schopnosti a talent.

1 0
možnosti
VV

Jo, Moucka, Smeral, Vetrovec a sodruzka Svorcova.

Neni co dodat.

Vsechno vyborni herci, ale Charakter?

1 0
možnosti
Foto

Charakter naprosto v pořádku, vždyť statečně čelili Trumanově doktrině zatlačování komunismu.

0 1
možnosti
Foto

Aby nezaniklo, s kým kdo šel, tak si dovolím přetisknout zde jednu informaci ze Svobodného slova z 10.6. 1947, s.4. které právě studuji: UMĚLCI JDOU S NÁMI. S radostí byli v našemprůvodu pozdraveny skupiny pražských divadel, Národního divadla a Městskýchdivadel pražských. Kolik nadšení, kolik lásky k straně a k jejímu programujsme mohli vyčíst z očí herců ahereček, režisérů a administrativního i technického personálu. A musíme si tupřipomenout, že při dnešním režimu v některých divadlech byla účast v našem průvodu odvahou. A tase nám líbila a děkujeme za ní Zdeňku Otavovi, Bedřichu Karenovi, MilušiDvořákové, Ludmile Hanzalíkové, Janu Pivcovi, Zdeňce Zabylové, Janě Romanové,Jaroslavu Marvanovi, Gustavu Nezvalovi a všem, které jsme v moři vlajek apřiznáme – i síti slz – nepoznali. Stejně náleží náš dík i statečnýmzaměstnancům filmu, který je dosud pod „správou“ ministerstva informací.

0 0
možnosti
Foto

Hnusná doba láme charaktery, Josefe. Vydrží jen to nejryzejší.

Možná, že kdyby se narodili v jiných časech /myslím Šmerala a Vávru/, bylo by vše jiné.

R^

0 0
možnosti
Foto

Háček tkví v tom, že si ti dotyční mysleli, že prožívají tu nejnádhernější dobu, která kdy byla. Nová, nová, nová je hvězda komunismu!

0 0
možnosti